Koen De Preter
Tender Men
Het Covid Safe Ticket is niet langer in gebruik. Een mondmasker is niet verplicht, maar aangeraden. Meer info
Tussen bromance en romance
‘Tender Men’, een dansvoorstelling op de grens tussen bro, bromance en romance, gaat over mannen en gevoeligheden. Over de onbevreesdheid, schoonheid en poëzie van aanrakingen, maar ook over de chaos en de misverstanden die daar onlosmakelijk mee verbonden zijn. Vier internationale dansers, met elk hun eigen dansachtergrond, afkomst en identiteit, staan symbool voor tederheid, kwetsbaarheid en ruwheid.
De voorstelling zet de ambiguïteit tussen het stoere en het sensuele in de verf en werpt een licht op onze samenleving waarin we steeds banger worden om elkaar aan te raken. Choreograaf Koen De Preter stelt zich hierbij de vraag hoe mannen met elkaar om zouden gaan in een wereld zonder homofobie.
Koen De Preter is choreograaf en performer. Hij experimenteert met vormen en publieken en beweegt zich tussen verschillende circuits. Het zoeken naar een balans tussen abstractie en theatraliteit in dans vormen samen met eclectische soundtracks een constante in zijn creaties. Na intiemer werk als de gecureerde avond ‘Solo Night’ en zijn solo ‘DANCING’ is het nu tijd voor een grote voorstelling met een internationale cast.
Choreograaf Koen De Preter vloeit meesterlijk heen en weer tussen de twee uitersten van mannelijke aanraking: agressie en tederheid. (Veto.be)
Er wordt gekust, er wordt gefeest, men danst zich in trance, met breakdance en subtiele bewegingen, het dansplezier staat bij De Preter altijd voorop. (Theaterkrant.nl)
‘Tender Men’ zet aan tot nadenken. Moeten we in een post-coronatijd naar een samenleving met meer aanrakingen? (Clubkultuur)
Lees ons interview met choreograaf Koen De Preter.
'In dansvoorstelling ‘Tender Men’ raken mannen elkaar aan alsof homofobie niet bestaat.' Lees het interview in ZIZO.
-
Toon route
Organisatie
Credits / Met dank aan
concept, choreografie: Koen De Preter
dans: Souleymane Sanogo, Po-Nien Wang, Benoit Nieto Duran, Machias Bosschaerts
lichtontwerp: Fudetani Ryoya
kostuums: Atelier Marie Dries
techniek: Eva Dermul
zakelijke productieleiding: Lenneke Rasschaert
spreiding: Vincent Company
residenties: KVS Brussel, Cultuurcentrum ccBe Berchem, de Warande Turnhout, Dommelhof Neerpelt, De Nieuwe Vorst Tilburg, De Grote Post Oostende, Kunstencentrum STUK Leuven
coproductie: C-TAKT, PerPodium, Dans Brabant
met steun van Vlaamse overheid, stad Antwerpen